Mange har prøvd å opprette en profil på en datingside utrolig raskt bare for å ikke få noen særlige resultater. Dette fører til at mange får dårlige konnotasjoner i forhold til nettdating og tenker at det er umulig å lykkes med dating på nett.

Dette stemmer imidlertid ikke. Det er absolutt mulig å lykkes med nettdating. Dette krever imidlertid en viss innsats som alt annet i verden. Det er ikke slik at du bare kan velge noen bilder på måfå, skrive “Hei” til en annen person og forvente at personen blir med på date.

Ser du veldig bra ut og allerede har bra bilder er dette riktignok mulig, men for de fleste av oss kreves det at vi bruker litt tid på å ta skikkelig gode bilder samt litt erfaring med hva som fungerer og ikke i forhold til hva man skriver til den andre parten.

Men dersom du faktisk får til disse tingene er det utrolig mye å hente med nettdating. Det finnes flere og flere datingsider på nett, og utrolig mange single befinner seg på disse sidene. I tillegg til dette er ikke nettdating lenger tabu, slik det lenge har vært. Terskelen for å møte folk over nett er derfor veldig lav. Tiden for å bli god på nettdating har derfor aldri vært bedre.

Så hvordan kan man bli god på nettdating? Det handler egentlig bare om to faktorer – bra bilder og at du kan kommunisere bra med den andre parten. I tillegg til dette må man på visse datingsider også skrive en bio av seg selv. I disse tilfellene blir det tre faktorer. Vi skal primært skrive om de to første faktorene, men også skrive noe om den tredje biodelen. Bildene er de desidert viktigste slik at vi også skal skrive litt om dette.

Da bildene er det desidert viktigste skal vi skrive om dette først, før vi skriver om hva du burde skrive til den andre.

Bildene

Det viktigste med nettdating er bildene. Dette er umulig å si noe på. Grunnen til dette er naturligvis enkel. Det eneste du egentlig har å bedømme den andre personen etter er bildene hans/hennes. Dersom du har dårligere bilder er det ikke mulig for deg å lykkes i nettdating. Det er ikke nok å bare ta noen raske bilder av deg selv. Du må gjøre en skikkelig innsats for å faktisk få tatt gode bilder.

Så hva er egentlig et bra bilde til nettdating? Det er visse faktorer som er viktige. Dette kan for det første kortes ned til hvordan du har stelt deg selv, som er hår, skjegg, klær, brunfarge og lignende. I tillegg er ansiktsuttrykk og kroppsholdning veldig viktig, hvor “bra” bildet er av deg. Videre er omgivelsene bildene er tatt i viktig, og hvilken generell stemning bildene uttrykker, og nærmere hva bildene sier om livet/livsstilen din. I tillegg har også faktorer som lyssetting og bildenes sammenheng noe og si. Vi skal gå gjennom disse hver for seg nå.

Ansiktsuttrykk og kroppsholdning

I forhold til hva som er viktigst på bildet i forhold til nettdating er nok ansiktsuttrykk og kroppsholdning det aller viktigste. Grunnen til dette er at du her signaliserer hvem du er. Det gjelder å bruke bilder hvor du fremstår åpen og selvsikker.

Det er ikke snakk om å ta bilder hvor du flekser muskler eller lignende. Du må bare ikke fremstå sjenert, usikker eller redd. Ingen hender follet eller krum rygg for eksempel. Som oftest kan man se dette ganske enkelt. Gode alternativer er å stå og smile med rak rygg, eller sitte avslappet og lene deg mot noe.

I tillegg til at du må se selvsikker ut må også bildet av deg være bra. Det er ingen hemmelighet at man ikke ser så pen ut på noen bilder, mens man ser mye penere ut på andre. Dette har mye med tilfeldigheter å gjøre. De fleste av oss blir ofte litt nervøse når vi blir tatt bilder av, hvilket sjelden er bra for et optimalt bilde.

For å få bra bilder hvor man ser pen ut gjelder det rett og slett å ta en del bilder. Tar man mange nok bilder vil du få bilder hvor du ser penere ut enn andre, og da får du flere valgmuligheter.

I forhold til ansiktsuttrykk er det lov å både smile og se mer seriøs ut. De fleste burde nok ha i alle fall et smilebilde. Ser du superseriøs ut på alle bildene dine kan dette fort bli litt påtatt, men noen bilder der du smiler og andre der du ser noe mer seriøs ut kan fungere bra.

Klær og utseende

I tillegg til at du må ha den rette utstrålingen via ansiktsuttrykk og kroppsholdning vil også klær og øvrig stil hjelpe deg med dette. De fleste kan se bra ut bare de har optimalisert utseendet sitt. Det handler om å gå med de rette klærne og ha den rette hår og/eller skjeggstilen i forhold til sitt utseende.

Dette er egentlig ikke så vanskelig som det ser ut som, da de fleste prinsippene pleier å gjelde for de fleste. Det gjelder å klippe håret ofte slik at det ikke ser ustelt ut. Her må man tilpasse litt etter ansiktsform og lignende. Når det kommer til skjegg passer de fleste ikke med veldig langt huleboerskjegg. Mange menn ville nok tjent mye på å barbere seg litt. Det klassiske tredagersskjegget pleier å passe til de fleste.

Klesstilen er et område mange ofte bommer på. Av en eller annen grunn synes de fleste å enten kjøpe for store klær, klær med mye skrift eller promotering for merker, eller klær med dårlig fargesammensetning. Dette burde du unngå.

Det er egentlig ikke så vanskelig å ha en bra klesstil. Det dreier seg stort sett om å kjøpe ensfargede klær som sitter bra på kroppen, uten at det selvfølgelig er for stramt. Jo tryggere farger jo bedre er det egentlig, særlig dersom du er nybegynner.

Det er utrolig mye du kan hente på å ha en bra grooming og klesstil, slik at det absolutt kan anbefales å sette seg litt inn i dette. Dette hjelper deg jo også utenfor nettdatinglivet. Her finnes det utrolig mange ressurser du kan bruke, både på nett og blant venner og bekjente som allerede er gode til å kle seg bra.

Omgivelsene

I tillegg til de øvrige faktorene som vi har skrevet om er også omgivelsene bildet er tatt i ganske viktig. Via bildene dine får du ikke bare vist hvordan du selv ser ut og personlighetstrekk via ansiktsuttrykk og lignende, men også hvordan liv du lever.

Tenk deg om, hvilket inntrykk gir du dersom du kun har bilder av deg selv stående alene i leiligheten din mens du tar selfies, eller bilder i speilet alene på et mørkt bad? Alt dette subkommuniserer at du ikke lever så veldig spennende og sosialt liv. Derfor burde du for all del unngå slike bilder.

Du trenger ikke finne opp kruttet her, men alle bilder hvor du gjør noe kult kan være positive – forutsatt at bildet også er et bra bilde av deg. Du burde ikke ofre utseendet ditt for omgivelsene. Står det mellom et bilde der du ser veldig bra ut med greie omgivelser i forhold til et bilde hvor du ser grei ut med gode veldig bra omgivelser, burde du altså velge det første.

Gode omgivelser kan være alt fra at du sitter på en kafe, går tul i skogen, byen eller på fjellet, står oppreist med en fin bakgrunn, at du er på skitur, og lignende. Dette er langt fra noen uttømmende liste og det viktigste er å unngå brølerne.

Du burde også prøve å variere omgivelsene dine litt. Ikke bare ha bilder av at du for eksempel sitter på kafe, dette kan se litt rart ut. Reisebilder er alltid bra, og har du noen bilder hvor det er tydelig at du er fra et annet land kan dette også være bra.

Lyssetting

En viktig faktor som mange ofte overser er lyssettingen på bildet. Det beste man kan gjøre er å unngå å ta bilder når det er full sol. Det mest optimale er at det er overskyet. På den måten unngår du at solen ødelegger bildet.

Det er mange måter solen kan ødelegge på, for den første ødelegger den ofte selve bildet ved at noen deler av bildet blir for lyst. Men det viktigste er at solen ofte ødelegger hvordan du selv ser ut. Tar du for eksempel bilde med solen i ansiktet vil dette få deg til å myse eller gjøre lignende grimaser, og solen kan også få frem mindre flatterende trekk i ansiktet ditt.

Bra kvalitet

En veldig viktig faktor ved bildene som mange undervurderer er at bildene burde være i god kvalitet. Det er flere grunner til dette. For det første er det viktig at du får frem akkurat hvordan du ser ut. Det nytter ikke ha bilder i halvdårlig oppløsning hvor man knapt ser hvem du er.

Bildene må være i god kvalitet slik at den andre personen kan se akkurat hvem du er. Dersom bildene er i dårlig kvalitet vil den andre personen enten tenke at du er redd for å vise hvordan du egentlig ser ut eller at du ikke ser noe bra ut siden du er nødt til å bruke et bilde med halvdårlig kvalitet. Uansett er dette ikke noe gunstig.

Bilder med andre?

Mange lurer på om de skal bruke bilder av bare seg selv, eller bilder hvor de også er med andre. Her er det rett og slett ingen fasit. Noen hovedregler kan være verdt å nevne riktignok. Den første er nok at ikke alle bildene dine burde være av andre. Du burde i hvert fall ha 2 bilder i høy oppløsning som kun er av deg. Det er viktig at den andre personen ser akkurat hvordan du ser ut.

Bortsett fra dette spørs det litt på om du har noen bilder sammen med andre som er bra og hvor du ser bra ut. Dersom du har dette er det ingenting i veien for å bruke bilder sammen med andre. Det er imidlertid viktig at du synes ganske godt på bildet, hvis ikke er det ikke så mye poeng.

Et annet poeng som er viktig å unngå er at man burde unngå bilder hvor du kun er sammen med en person fra det motsatte kjønn. Nesten alle synes at dette ikke er attraktivt. Grunnen til dette er at det er enkelt å tro at denne personen er kjæresten din eller lignende.

Hva skal du skrive?

Bildene er det desidert viktigste. Via bildene gir du et førsteinntrykk og får matcher med andre. Slikt sett kommer du ingen vei uten gode bilder. Det hjelper imidlertid ikke få gode matcher dersom du ikke kan skrive til den andre personen uten at vedkommende mister tiltrekningen.

Når det kommer til nettdating er nok hva du skriver noe av det aller vanskeligste å få teken på. Denne ferdigheten må utarbeides gjennom en del prøving og feiling. Likevel er det et par ting man kan være obs på.

For det første er det viktig å fremstå normal. Dette er jo egentlig ganske enkelt. Dette er en helt fremmed person og du har ikke så mye tillit fra før. Derfor gjelder det ikke virke creepy eller lignende.

I tillegg er det essensielt å ikke virke for desperat eller creepy. Det nytter ikke foreslå at dere skal møtes rett etter at dere har sagt hei. Da virker det som om du ikke er interessert i å finne ut noe mer om den andre personen i det hele tatt. Samtidig må du ikke snakke i evigheter før du foreslår et møte heller. Den andre personen er jo der for å møte noen fra nettdating. Bruker du for lang tid kan den andre personen ofte miste interessen.

Slik sett blir det en balansegang hvor du må snakke litt, men ikke for lenge, før du foreslår at dere skal møtes. Som en gyllen hovedregel kan du se for deg at det riktige tidspunktet som oftest er på det tidspunktet der dere har funnet ut litt om hverandre og også tullet litt fram og tilbake.

Når det kommer til hva du burde foreslå burde det gjøres så enkelt som overhode mulig. her kan du for eksempel bare skrive noe som “Du virket som en kul person. Hvis du har lyst kunne vi tatt en kaffe en dag” eller noe lignende. Foreslå en date som er lettbeint og enkel og si ja til, altså ingenting som krever mye investering.

Når det kommer til hva du burde skrive generelt gjelder det å ikke være for seriøs eller på den andre siden for tullete. Det er greit å stille helt vanlige spørsmål, bare pass på at det ikke blir en intervjuspørsmål. Samtalen burde holdes spennende, og dere burde helst snakke om litt andre ting enn kun hva dere studerer eller jobber med.

I forhold til åpneren trenger denne heller ikke være så avansert. Sjekkereplikker og lignende burde naturligvis unngås. Noe som ofte kan fungere er å si hei og etter dette kommentere på noe fra et av bildene til den andre personen for så å stille et oppfølgingsspørsmål.

Bioen?

Når det kommer til bioen skal vi ikke bruke så mye tid på dette. Bioen er som oftest det minst viktige, og kan ikke måles mot viktigheten av å ha gode bilder. Hvor lang bio man pleier å ha vil variere fra datingside til datingside. På apper som Tinder og Happn bruker de færreste noen bio, og har du en for lang tekst under bildet ditt vil dette ofte virke tryhard og virke mot sin hensikt.

Derfor burde du alltid variere bioen ut fra hvilken datingside eller app du er på. Dersom det er normalt å ha en lengre bio på siden du bruker er det viktigste å få frem at du er normal og samtidig som du har et glimt i øyet.

Øving gjør mester

Nå har du altså en starguide for hvordan du kan begynne med nettdating. Dersom du implementerer disse tipsene vil du over tid kunne få mange dater fra nettdating. Vær klar over at det imidlertid krever litt prøving og feiling før du blir god på å velge ut de riktige bildene samt vite hva du skal skrive og når det for eksempel passer seg å foreslå at dere drar ut på date. Da er det bare å ønske deg lykke til med nettdatingen din!