Hvordan tjene penger – bli rik ved å følge disse 7 stegene

By PW / September 14, 2016

Det kan ofte virke som det er vanskelig å finne ut hvordan tjene penger. Sannheten er at det ikke er så vanskelig som mange tror. Hvis du ser rundt deg i samfunnet er det veldig mange som faktisk tjener mye penger.

Mange mennesker som vet hvordan tjene penger jobber heller ikke særlig hardt eller er særlig smarte. Bare dette burde få deg til å innse at det er utrolig mange muligheter der ute. De fleste ekspertene mener også det er enda lettere å tjene penger i Norge enn andre land i verden, blant annet på grunn av den høye velstanden i landet. I tillegg vil de raske samfunnsendringene føre til det blir flere muligheter.

Ved å følge disse 7 stegene vil du være så godt forberedt som mulig til å gripe mulighetene som ligger rett foran deg.

1. Invester i deg selv

Det er utrolig viktig at du bruker tid og penger på å investere i deg selv. Din hovedressurs for hvordan tjene penger er deg selv og din egen kunnskap. Jo mer du forbedrer deg selv jo fortere vil du bli rik. Et kjennetegn blant alle de rike er at de bruker og har brukt enorme ressurser på å lære seg nye ting.

Rike mennesker er at de er nysgjerrige og alltid ønsker å lære nye ting. Charlie Munger og Warren Buffet er per dags dato to av verdens rikeste menn. De snakker ustanselig om at hovedgrunnen til at de har blitt rike er at de alltid har brukt mye tid på å lære.

Derfor burde du alltid bruke litt av pengene dine på å investere i bøker, investere i kurs eller gå på seminarer. Disse burde naturligvis være relevante for hvordan du skal tjene penger, eller lære deg relevante ting innenfor bransjen du ønsker å tjene penger innenfor.

“The more you learn the more you earn” – Warren Buffet.

Tai Lopez sine 67 Steps er et veldig godt sted å starte hvis du ønsker å bli rik. Programmet gir deg en enkel innføring i ulike måter å tjene penger på. Tai Lopez har selv startet over et titalls mulitmullioner selskaper, og er en av de fremste ekspertene på området. Programmet skiller seg fra de andre på nett ved at det faktisk er laget av de fremste ekspertene. Ta en titt hvis du ønsker økonomisk uavhengighet raskt.

2. Prøv å tenk hvordan du kan hjelpe mennesker

Det er veldig lett å gå i fellen vet å kun tenke på hvordan tjene penger. På denne vil du prøve å finne ut de beste metodene for å skvise ut alt du kan av kundene sine. Men dette er ikke alltid den mest lønnsomme måten å gjøre det på.

Et kjennetegn ved de rikeste i verden er at de tilbyr ting som hjelper oss i hverdagen. Facebook hjelper oss holde kontakt med kjente, Google lar oss søke etter ord raskt og Thomas Gjertsen får oss til å le.

Du burde derfor fokusere på å lage et produkt eller en tjeneste som kan hjelpe mennesker i hverdagen. Det trenger ikke være noe stort. Det kan være så lite som noen mer behagelige sokker.

Hvis du finner en måte å hjelpe mennesker på, vil mange snakke om deg. På denne måten vil ordet spre seg og det kan starte en kjedeeffekt som gjør at du kan tjene penger relativt fort.

Det er ingen tilfeldighet at et av de mest brukte markedsføringstriksene er å gi bort ting gratis. På denne måten hjelper du mange mennesker. Til gjengjeld vil de ofte begynne å betale for produktet ditt, fordi de fikk nytte av det du ga dem.

3. Å tjene penger ligger i hodet

Det er lett å tenke at det er vanskelig å tjene penger. På denne måten vil du tvile på deg selv. Dette kan få deg til å sette lave mål om hvor mye penger du skal tjene. Hvis du tenker at livet er en kamp og at alt krever hardt arbeid vil dette bli din realitet.

Sannheten at det er mange måter å tjene penger på som både kan være morsomme og ikke så tidkrevende. De fleste som vet hvordan tjene penger tenker at det er lett og gøy å tjene penger. På den andre siden har du sliterne. Disse sliter med å få endende til å møtes, og synes alt er en kamp. Hva er hovedforskjellen mellom disse to gruppene? Tankegangen. Å tjene penger ligger først og fremst i hodet.

“The way to get rich is to think like the rich” – Bill Gates.

Det gjelder å innse at å tjene penger ikke er så vanskelig som du tror, og at det også kan være gøy. Dette kan virke som et veldig generelt råd, men er viktig å huske på.

4. Unngå unødvendig tidsbruk

“The difference between successful people and really successful people is that really successful people say no to almost everything.” – Warren Buffet.

Et kjennetegn ved mange vet hvordan tjene penger, inkludert Steve Jobs, Bill Gates og Warren Buffet, er at mye av suksessen kommer fra fokus. Mange mennesker har en lang liste over ting de skal gjøre og fokuserer på å bli mer produktive. Sannheten er at det er viktigere å ha en liste over ting som du ikke skal gjøre, slik at du unngår å kaste bort tid på unødvendige aktiviteter.

Boken “Essensialism” av Greg McKeown kan virkelig anbefales. Her kommer forfatteren med overbevisende informasjon om hvordan det viktigste ofte er å si nei og fokusere på tingene som virkelig teller.

5. Fokuser på det du liker

Det er veldig viktig at du tenker nøye over på hvordan du helst vil tjene penger. Hvis du bruker livet ditt på å tjene penger på noe du ikke liker vil du kaste bort livet ditt. Fordi da vil du bruke livet ditt på noe du ikke liker å gjøre.

Sannheten er at hvis du prøver å tjene penger på noe du ikke liker å gjøre vil du ikke bare kaste bort livet ditt på noe du ikke syntes er gøy. Du vil mest sannsynlig heller ikke tjene så mye penger. Grunnen til dette er at du ikke vil ha motivasjon for å holde på med det i lengden. Du kan holde på med det en stund basert på viljestyrke, men tilslutt vil du mest sannsynlig bli utbrent

Hvis du fokuserer på noe du virkelig liker vil du ha drivet til å holde på med det mye lenger. På denne måten vil du etterhvert bli en ekspert innen det området. Den eneste måten å bli en ekspert innenfor et område er å virkelig like det. Og alle som er eksperter innenfor et område vil alltid tjene penger.

Filosofen Allan Watts forklarer konseptet veldig bra i denne korte inspirende videoen:

6. Ikke glem networking

Hvis du ønsker å finne ut hvordan tjene penger vil det være veldig smart å fokusere på networking. Ved å networke med mennesker som tjener penger vil du kunne få mye positiv påvirkning, samarbeidspartnere, potensielle arbeidsgivere og venner som har de samme målene som deg i livet.

Networking handler om kommunikasjon med andre mennesker. Dette kan for mange være utfordrende, men heldigvis er det skrevet en rekke gode bøker som kan hjelpe deg med dette.

Den tidløse klassikeren “How to win friends and influence people” av Dale Carnegie er en genial bok som du vil få mye ut av i denne sammenheng. Den er lettlest, og har en rekke gylne tips for hvordan man best mulig skal kommunisere med mennesker.

Det mest solide programmet for å lære om networking er Tai Lopez sine 67 Steps. Programmet skiller seg fra de andre ved at det i tillegg til å lære deg alle de nødvendige basisferdighetene, også lærer deg å tilpasse din adferd til ulike personlighetstyper. Kurset lærer deg å networke, samt tiltrekke alt fra venner, mentorer og det motsatte kjønn. Ta en titt på programmet nå hvis du ønsker å leve et liv fritt fra sosiale bekymringer.

7. Ta velkalkulerte risikoer

For å avslutte kan det påpekes at ingenting er sikkert i livet. Et kjennetegn blant mennesker som tjener mye penger er at de har tatt risikoer.

Du trenger imidlertid ikke ta store risikoer for å tjene mye penger. Men mest sannsynlig må du ta risikoer som er velkalkulerte. Alltid ta de valgene som har best odds og statistikk og disipliner deg selv til å ta de beste oddsene.

About the author

PW

Click here to add a comment

Leave a comment: