Hvordan tjene penger på nett – tipsene få vet om

By PW / September 11, 2016

Det finnes flere artikler på nett som hevder å ha løsningen på hvordan tjene penger på nett. Mange skriver om valutahandel. Andre skriver om gambling. Sannheten er at disse metodene sjelden er effektive. For det første er de risikable. For det andre krever de ekspertise. Hvis du ikke er veldig erfaren vil du mest sannsynlig tape penger på slike prosjekter.

Metoden under skiller seg ut ved at den faktisk kan utføres av alle. Den er også tilnærmet gratis, med unntak av et par hundrelapper det koster å registrere en nettside. Du risikerer heller ikke å tape penger, eller bruke flere år med før du begynner å tjene.

Per dags dato er metoden under den de fleste har brukt for hvordan tjene penger på nett. Metoden er enkel, og det er er ganske få som vet om den:

1. Lag en nettside

Alle som vet hvordan tjene penger på nett kan lage nettsider. Dette kan høres vanskelig ut hvis du ikke allerede vet hvordan, men i realiteten er det veldig enkelt.

Det kreves i dag kun et par tastetrykk for å opprette en nettside. Du må bare finne et webhotell som du kan opprette domenet ditt på. Et domene er et annet ord for en nettside. Et webhotell er stedet du lagrer dataen for nettsiden din, etc. Det er mange forskjellige webhotell. En av de mest populære leverandørene er one.com.

De fleste leverandørene har en funksjon som gjør at du kan opprette wordpress på nettsiden din. WordPress er en utrolig nyttig funksjon som gir deg ferdigdesignede nettsider.

2. Finn en niche

Når du har lært deg å opprette en nettside må du finne en niche. Dette vil i de fleste tilfeller være et produkt eller en tjeneste.

Har du et produkt du lenge har hatt lyst til å lage kan dette være en ideell start. Ellers kan du også finne produkter andre lager og selge deres varer mot en viss prosentandel.

Det er også veldig mange som tilbyr tjenester over nettet. Dette kan for eksempel være en tjeneste der du skaffer kunder til frisørtjenesten din. En annen metode er å lage nettbaserte kurs hvor du lærer bort noe du har ekspertise på. Denne metoden er faktisk veldig ofte brukt, og kan være en ekstremt god metode å tjene penger på. Det trenger ikke være noe du er ekstremt god på. Hvis du for eksempel er veldig god til å lage mat kan du lage et nettbasert kurs hvor du lærer folk teknikker og triks for å lage bedre mat.

De som vet hvordan tjene penger på nett er gode på å finne nicher. Produktet eller tjenesten din kan ikke ta sikte på å hjelpe alle. Du må finne en niche som appelerer til en liten del av befolkningen. Det er mye lurere å fokusere på en liten gruppe av befolkningen istedenfor å  sikte for bredt.

3. Undersøk hva folk er interessert i

Denne relaterer seg til flere av de andre tipsene. For det første hjelper det lite å lage et produkt hvis ingen er interessert i produktet. Det hjelper heller ikke lage bloggposter (som vi kommer til senere) hvis ingen er interesserte i temaene.

Her er Google Keyword Planner en god tjeneste. Tjenesten er gratis og lar deg søke opp alle ord og uttrykk. Her kan du se nøyaktig hvor mange som har søkt på et ord eller en setning på Google hver måned de siste to årene.

Du kan feks finne ut akkurat hvor mange som har søkt på setningen “hvordan lage et fint maleri” eller ordet “malerier”. Så hvis du ønsker å lage et webkurs hvor du lærer folk å male malerier, kan du se hvor mange som søker på slike kurs. På denne måten kan du spare deg for utrolig mye unødvendig arbeid. Du kan nærmest forutse hvilke produkter eller tjenester som vil lykkes eller ikke.

Det samme gjelder hvis du skal lage en blogg (som vi kommer til nedenfor). Før du skriver en bloggpost bør du sjekke om det er interesse for den. Hvis du for eksempel tenker å skrive om “hvordan tegne landskapsmalerier”, burde du sjekke på Google Keyword Planner om noen søker på dette. De fleste som leser bloggpostene vil komme fra Google, og da er det viktig å skrive om temaer som folk søker på.

Hvis du bruker tid på å finne ut hvilke produkter, tjenester eller bloggposter som har mange søk på Google vil du kunne få mye mer trafikk på nettsiden din.

4. Få nettsiden din til å komme på førstesiden i Google

Det viktigste for å finne ut hvordan tjene penger på nett er å få trafikk til nettsiden din. Uten trafikk på nettsiden vil det være vanskelig å tjene penger på den.

Den vanligste måten å få trafikk på nettsiden din på er via søkemotorer. Den mest kjente av disse er Google. Hvis du ønsker å kjøpe en tv vil du ikke gå inn på www.tv.no. Du vil heller søke på for eksempel “tv” eller “billig tv” på Google.

Derfor er det veldig viktig å få siden din til å vises på førstesiden i Google. På denne måten vil folk trykke på den.

Heldigvis finnes det mange måter for å få nettsiden din til å havne på førstesiden på Google. Dette kalles SEO – som står for Search Engine Optimalization. Dette går ut på at du kan optimere nettsiden din for å få den til å dukke opp høyere i Google.

Med kun få noen enkle endringer på nettsiden din vil du kunne se ekstremt store endringer på hvor høyt nettsiden din dukker opp på Google.

Et alternativ mange bruker er Google AdWords. Her kan du betale for å havne på førstesiden. Fordelen er at du er sikret trafikk på nettsiden din, men ulempen er naturligvis at det koster penger.

Her er noen enkle triks du kan bruke:

5. Lag en blogg på nettsiden din

Alle som vet hvordan tjene penger på nett benytter seg av blogger. Dette er fordi det er en utmerket måte å skaffe flere besøkende til nettsiden din.

Bloggen må være relatert til produktet eller tjenesten du selger. Hvis du selger malerier burde bloggen handle om malerier. Hvis du tilbyr en tjeneste hvor du lærer folk å male malerier, burde bloggen dreie seg om det samme. På denne måten vil det være lettere å få leserne av bloggen til å kjøpe produktet eller tjenesten på nettsiden.

Tenk selv hvis du jevnlig leser en blogg som handler om mote. Hvis nettsiden samtidig selger et månedlig abonnement på et moteblad kan det hende at du slår til. Hvis nettsiden imidlertid selger et månedlig abonnement på et blad om jordbruk vil du neppe benytte deg av tilbudet.

Dette kalles på fagspråket konvertering. Ditt mål er å få flest mulig blogglesere til å kjøpe produktet eller tjenesten din. Derfor er det viktig å fokusere på å skaffe riktig målgruppe. Dette gjør du ved å tilpasse bloggen til produktet eller tjenesten du tilbyr.

Alle som virkelig vet hvordan tjene penger på nett vet også at bloggen bør være så bra som overhodet mulig. På denne måten vil skjønne at du er seriøs og dyktig, og vil bli mer interessert i å kjøpe produktet eller tjenesten din.

Det hjelper lite å lage bloggposter hvis ingen er interesserte i dem. Derfor må du bruke Google Keyword Planner (fra tips 3) for å forske før du skriver bloggpostene dine. Her er en liste over de mest populære bloggene i landet.

Hvis du ønsker å utforske temaet videre kan boken Content Inc av Joe Pulizzi anbefales.

6. Ha en “sales funnel”

Dette er trikset ekspertene på området ikke vil at du skal vite. En “sales funnel” prosessen kunder går gjennom før de kjøper et produkt. Man har gjerne flere steg, som kan være forskjellig ut hva hvilken modell man bruker. En vanlig “sales funnel” er følgende:

Awareness Phase – her blir den potensielle kunden klar over at det eksisterer en løsning til et problem man har.
Interest Phase – her blir den potensielle kunden interessert i et produkt ved å forske på forskjellige produkter.
Evaluation Phase – Her foretar den potensielle kunden undersøkelse av konkurrentenes produkter mens de heller mot å kjøpe produktet.
Decision Phase – Her foretar den potensielle kunden den endelig beslutningen og forhandling begynner.
Purchase Phase – Her kjøper kunden tjenestet eller produktet.
Reevaluation Phase – Mange produkter eller tjenester må man kjøpe flere av, eller fornye tjenesten. I denne fasen foretar kunden en reevaluering om de skal kjøpe et nytt produkt av deg eller fornye tjenesten.
Repurchase Phase – Her foretar kunden ett nytt kjøp av produktet eller tjenesten.

Man trenger ikke være noen ekspert innen dette området. Men det gjelder bare å vite om konseptet. På denne måten kan du designe nettsiden din best mulig i forhold til hver av de forskjellige fasene.

7. Bruk sosiale medier

Alle profesjonelle bedrifter som vet hvordan tjene penger på nett fokuserer på sosiale medier. Dette er fordi sosiale medier stadig blir mer populært. Derfor er det viktig at også du benytter deg av mulighetene her. Er du litt aktiv kan du skaffe mye trafikk til nettsiden din via sosiale medier. Dette vil igjen føre til flere salg.

Registrer nettsiden din på Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Youtube, etc. Ditt hovedfokus bør være å få så mange følgere som mulig.

Post jevnlige statuser på Facebook og Twitter. I statusene kan du linke til blogginnleggene dine, markedsføre dine tilbud, ha konkurranser med premier, inspirerende sitater, etc.

På Instagram og Snapchat bør du poste så mange interessant bilder og videoer som mulig. Du kan legge ut videoer av arbeidsdagen, produktene, korte snutt av kunder som bruker produktene, etc.

På samme måte kan du lage lengre videoer på Youtube. Dette kan være videoer hvor du lærer bort ting, og samtidig prøver å konvertere seerne over til nettsiden din.

Det gjelder i bunn og grunn bare å skaffe oppmerksomhet. Se på hva de største selskapene gjør og kopiere dem. Mest sannsynlig har de ansatt folk som er eksperter på akkurat dette.

Nå som du vet hvordan tjene penger på nett er det bare å sette i gang. Lykke til!

About the author

PW

Click here to add a comment

Leave a comment: