Hvordan bli rik – 7 enkle triks de fleste glemmer

By PW / September 10, 2016
hvordan bli rik

Det er ikke like vanskelig å bli rik som mange tror. Det krever verken at du er et geni eller at du tjener millioner av kroner i året. Alt som kreves er at du har en god forståelse av hvordan bli rik og at du følger en god plan. Rådene i denne artikkelen er basert på kunnskap fra mennesker som allerede er rike. Dersom du kan kopiere disse menneskene og oppnå kun 5% av deres suksess så er du å anse som “rik” etter de fleste sine standarder.

1. Finn en mentor som vet hvordan bli rik

Det er egentlig ganske innlysende, men likevel vanskelig å innse for mange. Den beste måten å bli rik på er å finne en person som har blitt rik og lære hvordan denne personen tenker og hvilke prosesser han anbefaler.

“If you ask any successful businessperson, they will always (say they) have had a great mentor at some point along the road.” – Richard Branson

Verden er for stor og uhåndgripelig til å finne ut alt på egenhånd. Dersom du prøver å bli rik via kun prøving og feiling vil du kanskje kunne nå målet. Men mest sannsynlig vil dette ta for lang tid. Du ønsker vel bli rik før du har blitt gammel?

Du må ha i bakhodet at å bli rik handler om hvilke egenskaper du har som person. Det er ingen tilfeldighet at folk som har tjent mye penger og så går konkurs, har en tendens til å tjene ser rike igjen. Bare se på Idar Vollvik som har gått gjennom denne prosessen flere ganger. Dette er fordi disse menneskene vet hvordan bli rik, og det forandres ikke selv om de går konkurs. Ved å finne mentorer som er rike vil du slippe å lære dette på egen hånd.

Fordelen er at du ikke trenger mentorer som er helt på toppen. Ikke misforstå – har du muligheten til å få tak i Petter Stordalen eller Kjell Inge Røkke vil dette alltid være å foretrekke. Dette er likevel ikke et must. I dag kan du også se programmer hvor du lærer hvordan bli rik.

Tai Lopez 67 Steps er et veldig godt sted å starte hvis du ønsker å bli rik. Programmet gir deg en enkel innføring i hvordan bli rik. Tai Lopez har selv startet over et titalls mulitmullioner selskaper, og er en av de fremste ekspertene på området. Programmet skiller seg fra de andre på nett ved at det faktisk er laget av de fremste ekspertene. Ta en titt hvis du ønsker økonomisk uavhengighet.

2. Invester i deg selv

Som forklart ovenfor, er den sikreste måtes å bli rik å utvikle deg selv med de kunnskaper og ferdigheter som skal til for å kunne tjene mye penger selv om du går konkurs. Dette kan du kun oppnå med å investere i deg selv. Du må investere tid og penger i å utdanne deg. Det trenger ikke være formell utdanning. Les bøker av folk som er rike og se programmene deres på internett. Det trenger ikke være mye penger du må investere, men istedenfor å dra på byen og kjøpe alkohol hver helg, kan du komme til å takke deg selv dersom du benytter en del av inntekten din på å investere i din egen kunnskap.

For å sitere en av verdens rikeste menn Warren Buffet:

“The more you learn, the more you earn.”

Hvis du bare bruker litt tid hver dag på å lære nye ting, vil du fort se resultater på bankkontoen din. Et kjennetegn ved rike mennesker er at de er nysgjerrige og alltid ønsker å lære nye ting.

Et kjennetegn ved rike mennesker er at de er nysgjerrige og alltid ønsker å lære nye ting. Charlie Munger og Warren Buffet er per dags dato to av verdens rikeste menn. De snakker ustanselig om at hovedgrunnen til at de har blitt rike er at de alltid har brukt mye tid på å lære. Et eksempel kan du se i den korte videoen under:

3. Bygg på styrkene dine

Hvis du tenker over det vil det være ting du er naturlig god på, og andre ting du ikke er så naturlig god på.

I dagens spesialiserte verden er det helt essensielt at du fokuserer på de tingene du er naturlig god på og ting du tidligere har erfaring med. På denne måten skal det mindre prøving og feiling til, og ved å bygge på jobbe i en bransje som stemmer med dine styrker vil du fortere bli rik.

Det er ikke nødvendigvis så enkelt å vite hva slags karriere som passer best med styrkene dine. Spørsmål som du kan stille deg selv for å avdekke dette er:

  • Hva pleier folk å si at du er god til?
  • Hva har du brukt tiden på de siste årene?
  • Hva kan du snakke om uten å kjede deg?
  • Hvilke områder merker du at du er nysgjerrig på å lære mer om?

Ved å implementere dette prinsippet vil du ha en stor fordel på resten av befolkningen, og belønningen vil være skyhøy. Tenk deg hvor mange som jobber innenfor yrker de ikke er naturlig gode på, og hvordan dette forhindrer dem fra å oppnå rikdom. Bruk samtidig dette som motivasjon for å finne ut hvilke styrker du kan bygge på for å raskest mulig finne ut hvordan bli rik.

4. Bygg en sterk tro og en brennende motivasjon

Dette høres kanskje ut som et lite spesifikt råd. Likefullt er det så viktig at det burde være med her.

Napoleon Hills bok “think and grow rich” er faktisk så gammel at den er fra 1937. Likefullt er det en bok som fortsatt er veldig populær den dag i dag. Kjernen i boken er at et hovedfellestrekk blant rike mennesker er at de hadde en urokkelig tro og en brennende motivasjon om å bli rike.

Tenk deg litt om. På hvilke områder av livet er du er best i? Mest sannsynlig på de områdene du har vært mest motivert. Jo mer motivert du er for å bli rik, jo større er sannsynligheten for at du vil bli rik. Motivasjon får oss til å jobbe smartere og gjøre ting vi ellers ikke ville gjort om vi ikke var like motiverte – ofte de tingene som skiller suksess fra fiasko.

Samtidig hjelper det ikke ha en brennende motivasjon om du ikke også har en urokkelig tro. Motivasjon alene vil mest sannsynlig ikke hjelpe deg hvis du ikke har troen på at du vil lykkes. Med en urokkelig tro på at ting vil løse seg vil være mindre tilbøyelig til å gi opp.

Det er mye lettere enn du tror å øke motivasjonen og troen på at du vil lykkes.

Det en sterk sammenheng mellom handling, tro og ønske.

Tar du bare litt handling og får noen positive resultater, vil du få en større tro på at du vil lykkes. Derfor vil du også automatisk få mer motivasjon.

Når du blir mer motivert vil du ta mer handling. Dette vil føre til flere positive resultater. Flere positive resultater vil føre til enda større tro på at du vil lykkes, som igjen vil øke motivasjonen.

Slik vil det da fortsette, og motivasjonen og troen vil gradvis bli større å større.

Det er altså ikke så vanskelig som det høres ut som. Det eneste du altså trenger å gjøre er å få ballen til å rulle.

5. Invester pengene dine

Invester pengene dine allerede nå. Ikke vent til du har mer inntekt ettersom at du høyst sannsynlig bare vil finne nye ting å bruke penger på når du får høyere lønn. Invester minimum 10% av alle pengene som kommer inn på kontoen din.

Et kjent uttrykk er at de rike ikke jobber for pengene. Pengene jobber for dem. Ved å sette deg inn i muligheter for å investere pengene dine kan du øke verdien betraktelig over tid. Du vil da ikke bare ha pengene du har investert, men avkastningen fra disse pengene vil komme i tillegg. På denne måten kan du fort bli rikere enn enn kirurg eller toppadvokat som ikke investerer pengene sine, selv om du tjener mindre.

Den legendariske amerikanske Benjamin Franklin skrev i den tidløse boken “The Way to Wealth”:

“If you would be wealthy, think of saving as well as getting,”

6. Bli en gründer

Hvis du ser på listen over verdens rikeste er den spekket av grundere. Grunnen til dette er at det er lettere å bli rik ved å finne på noe eget enn å jobbe for andre. Hvis du jobber for andre kan du tjene mye penger, men det vil alltid være noen som bestemmer lønnen din. Hvis du blir en grunder er det aldri et tak for hvor mye du kan tjene. Les mer om hvordan bli grunder i dette innlegget.

Det vanskelige med å bli gründer er at man helst burde finne noen som har lykkes som gründer tidligere.På denne måten kan du lære hvordan de gjorde det. Dette er ikke alltid like lett. Heldigvis er det mange gründere som legger ut tips på nett som man kan lære utrolig mye av.

Det beste og mest anerkjente grunderprogrammet er Tai Lopez 67 steps. Programmet gir deg en enkel oversikt og forklaring på hvordan bli grunder og tjene penger på det. Tai Lopez har selv startet over et titalls mulitmullioner selskaper, og er en av de fremste ekspertene på området. Ta en titt nå hvis du ønsker økonomisk uavhengighet.

7. Lev som om du er fattig

Har du noensinne møtt som som virker veldig beskjedne og normale og senere funnet ut at de har utrolig mye penger?

Millionærer er rundt oss alle, og mange av dem er sannsynligvis ikke de vi ville trodd de var det. Dette er fordi de lever smart. De bruker ikke mye penger, og sparer dem istedenfor å sløse. Selvfølgelig er det lett å tjene penger når du har millioner. Men til og med hvis du har mye mindre enn dette, vil det hjelpe deg veldig senere om du bare venner deg til å spare litt av pengene. Trikset er å prøve å ikke øke forbruket i forhold til jo mer og mer penger du tjener.

Onkel Skrue er en rollemodell her. Selv om han er utrolig rik vegrer han seg til å bruke penger på en så liten ting som en paraply. Du trenger naturligvis ikke bli som Onkel Skrue, men kanskje ha et bilde av han i lommeboken så du tenker deg om en gang eller to før du bruker unødvendig mye penger.

For å lese mer om dette burde du lese boken “Richest man in babylon” av George Samuel Clason.

En av de største lærdommene i boken er når Bansir og Kobbi søker råd om hvordan bli rik hos en av deres veldig rike venner Arkad. Han forteller dem så en historie. Når han var ung og fattig gjorde han en avtale med en rik mann om å finne hemmeligheten til rikdom. Denne var å bestemme seg for at en del av det han tjente var hans å beholde. Selv om dette budskapet er veldig diskré er det likefullt ekstremt viktig. Det er vanskelig å bli rik om man ikke sparer noe av det man har tjent.

About the author

PW

Click here to add a comment

Leave a comment: