7 steg for hvordan bli gründer og leve et liv som andre bare kan drømme om

By PW / September 7, 2016
hvordan bli grunder

Ønsker du å tjene store penger og i tillegg ha muligheten til å styre din egen hverdag? For den modige og flinke er det i dag enorme muligheter til å lykkes med sin egen bedrift. Lær deg hvordan bli gründer og lev et liv med frihet som andre bare kan drømme om.

1. Finn mentorer

En stor utfordring når du ønsker å bli gründer er at du må ha veldig mye kunnskap. På den andre siden er dette positivt den dagen du allerede sitter med kunnskapen. Mens andre lurer på hvordan bli gründer kan du enkelt starte opp nye bedrifter og lykkes gang etter gang.

Mentorer er det beste hjelpemiddelet du har for å tilegne den nødvendige kunnskapen for å bli gründer. De vet hvordan bli gründer og kan peke vei når du står fast. En mentor kan spare deg årevis med prøving og feiling og kan ofte være det som skiller suksess fra fiasko.

Det kan åpenbart være vanskelig å få de beste mentorene til å hjelpe deg. De har sine egne liv og bedrifter og ta vare på. Likevel har mange erfart at det er veldig få som faktisk tar steget og tar kontakt med en suksessfull person, og at man derfor blir ønsket velkommen når man gjør det.

I tillegg til ekte mentorer kan du heldigvis benytte deg av mentorer som har gitt ut programmer hvor de forklarer hvordan bli gründer. Fordelen med disse programmene er at de er fra suksessfulle gründere som lærer bort på en pedagogisk måte. De beste gründerne i dag finpusser sine ferdigheter med disse programmene. Dersom du skal holde følge i konkurransen har du ikke råd til å ingorere denne kunnskapskilden.

Det beste og mest anerkjente programmet er Tai Lopez 67 steps. Programmet gir deg en enkel oversikt og forklaring på hvordan bli grunder og tjene penger på det. Tai Lopez har selv startet over et titalls mulitmullioner selskaper, og er en av de fremste ekspertene på området. Ta en titt nå hvis du ønsker økonomisk uavhengighet.

2. Bygg på styrkene dine

Mange forlater skolen uten å vite innen hvilken bransje de skal jobbe i. Dette er noe du må unngå hvis du vil bli gründer. Det er mye kunnskap å lære innen en bransje, og du har ikke råd til hoppe mellom ulike bransjer og starte fra begynnelsen hver gang. Du må bygge deg opp ekspertise og holde deg innen en bransje.

Det er viktig at du velger riktig bransje. Vi lever i en spesialisert verden, og du klarer ikke konkurrere på noe du ikke er naturlig god på fra før av. Noen er for eksempel mer egnet for shipping-bransjen mens andre er den fødte frisørsalong-gründer. Dersom du har en bransje du virkelig føler at du mestrer er du heldig. For mange er det vanskelig å velge bransje. Her er spørsmål du kan stille deg selv for å avdekke hvilken bransje som passer til dine styrker:

  • Hva pleier folk å si at du er god til?
  • Hva har du brukt tiden på de siste årene?
  • Hva kan du snakke om uten å kjede deg?
  • Hvilke områder merker du at du er nysgjerrig på å lære mer om?

3. Lær deg salg og markedsføring

For at du skal lykkes som gründer, må du nå ut til potensielle kunder. Det hjelper lite å ha et fantastisk produkt eller tjeneste hvis ingen vet om det. En av de absolutt viktigste ferdighetene du kan ha som gründer er å kunne drive salg og markedsføring.

Nå lurer du sikker på, hvordan kan jeg enklest lære meg å markedsføre produktet eller tjenesten min?

Det handler om å lære av de som er best på området. I dagens marked, er markedsføring på internett den mest potente metoden. Her er ikke de store bedriftene rukket å bli så gode, og det er relativt enkelt å utkonkurrere andre aktører. Spesielt dersom du sitter med den rette kunnskapen.

En av fordelene med markedsføring på internett er at du setter opp en struktur som kan automatiseres slik at du ikke trenger å gjøre noe selv. Mange av dagens gründere bruker markedsføring på internett til å komme i en posisjon der de bokstavelig talt tjener penger mens de sover. Den desidert beste boken for markedsføring på internett er DOTCOM Secrets av Russell Brunson. Denne boken gis faktisk bort gratis, og kommer til å spare deg ufattelige mengder med prøving og feiling i prosessen med hvordan bli gründer. Bestill din kopi av boken her. 

4. Lag et produkt som tar for seg en avgrenset nisje

Ditt produkt eller tjeneste burde ofte ikke ha som mål å være universell og betjene et helt marked. Hvis produktet du tilbyr er alt for universelt, vil mange ha problemer med å stole på det. Du vil slite med å bli ansett som en ekspert.

Et klassisk spørsmål som illustrerer dette poenget er: dersom du har vondt i kneet, vil du gå til en doktor eller en kne-doktor? Åpenbart drar du til en kne-doktor fordi han er spesialisert. Dette er også grunnen til at produktet ditt burde være avgrenset og kun betjene en avgrenset nisje.

“You can please some of the people all of the time, you can please all of the people some of the time, but you can’t please all of the people all of the time”. – John Lydgate

5. Invester tid og aldri gi opp

Det er umulig å oppnå suksess som gründer over natten. Dette kan være litt vanskelig å få med seg ettersom media portretterer kun gründere når de først har blitt suksessfulle. De dekker ikke den intense og vedvarende innsatsen de har lagt inn for å komme dit de er i dag. Man vil alltid møte motgang, men det handler om å ikke gi opp. Den gode nyheten er at dersom det hadde vært lett, ville alle gjort det. Du har muligheten til å jobbe hardt i noen år, for å nyte å være på topp resten av livet.

Bill Gates tok ikke en dag fri på 10 år.

Stjernegründeren Elon Musk om muligheten for å gi opp:

Likevel må man også være obs på at det er en forskjell på å ikke gi opp og å være sta. Av og til må man innse at et prosjekt ikke kommer til å lykkes, og hoppe videre til neste. Gi opp prosjekter dersom de ikke lykkes, men aldri gi opp å lykkes som gründer.

6. Fokusér på networking

For å komme i kontakt med de rette samarbeidspartnerne, ansatte, investorer, mentorer og kunder er det viktig at du lærer deg networking. På denne måten vil du mye lettere kunne utvide idéen din.

Networking handler om kommunikasjon med andre mennesker. Dette kan for mange være utfordrende, men heldigvis er det skrevet en rekke gode bøker som kan hjelpe deg med dette.

Den tidløse klassikeren “How to win friends and influence people” av Dale Carnegie er en genial bok som du vil få mye ut av i denne sammenheng. Den er lettlest, og har en rekke gylne tips for hvordan man best mulig skal kommunisere med mennesker.

Det mest solide programmet for å lære om networking er Tai Lopez sine 67 Steps. Programmet skiller seg fra de andre ved at det i tillegg til å lære deg alle de nødvendige basisferdighetene, også lærer deg å tilpasse din adferd til ulike personlighetstyper. Kurset lærer deg å networke, samt tiltrekke alt fra venner, mentorer og det motsatte kjønn. Ta en titt på programmet nå hvis du ønsker å leve et liv fritt fra sosiale bekymringer.

7. Se inn i fremtiden

Et viktig tips for hvordan bli gründer er å følge med på hvilke trender som er viktige for din bransje. Det hjelper lite å utvikle en utrolig god tjeneste eller produkt hvis det ikke er behov for det i samfunnet.

Dersom du følger med på utviklingstrender i samfunnet kan du utvikle idéer som det blir stadig økende behov for. På denne måten vil du lett kunne se en stor vekst i bedriften din.

En god metode er å utvikle et produkt eller tjeneste som møter flere økende trender. Man kan ta Snapchat som et eksempel. Snapchat møtte flere trender i samfunnet. Det var blitt en trend å ta selfies. Samtidig var det en trend å benytte sosiale medier. Det var også et behov for å holde hemmelig noen av bildene fra offentligheten slik at bare utvalgte personer kunne se de. Snapchat oppnådde suksess ved å kombinere alle disse trendene som allerede fantes i markedet.

Du kan utforske trender i markedet på ulike måter. Du kan blant annet lese aviser, finansblader og følge med i media for øvrig. Google trends er også et fantastisk verktøy som lar deg også se hva folk i Norge har søkt på i den siste tiden.

Summary
Article Name
7 steg til hvordan bli gründer og leve et liv med frihet - TheGoodLife.no
Publisher Name
TheGoodLife.no
About the author

PW

Click here to add a comment

Leave a comment: