I forhold til dating lurer mange på om utseendet har noe å si. Svaret her er nok ja, men som oftest ikke slik du ville tenkt deg.

Det er ikke slik at det eneste som teller i forhold til hvor attraktiv du er er utseendet ditt. Jo penere du er, jo mer attraktiv vil du selvfølgelig være. Det skader ikke å være pen. Dette gjelder nok særlig for jenter, da ytre attraktivitet synes å være viktigere for gutter enn for jenter.

Imidlertid er det ikke slik at du trenger å være født som en modell for å være pen. Hvor pen du ser ut har utrolig mye å si på hvordan du tar vare på deg selv og groomer deg.

For eksempel har det utrolig mye å si om du er slank. En person som er født pen vil mange mene er mindre attraktiv dersom denne personen ikke er slank, og motsatt dersom en normalt utseende person har veldig bra kroppsbygning. Vi mener ikke å si her at det er utrolig viktig å være slank, men at dette er en fordel.

I tillegg er det utrolig mye annet man kan gjøre. Klesstil, hårsveis, skjegg (hvis du er mann) og lignende kan gjøre en person utrolig mye penere, eller utrolig mye styggere. Dersom du har funnet klesplagg som passer kroppen din og generelt groomer deg bra vil dette gjøre deg utrolig mye penere for andre.

I tillegg er det også viktig å være klar over at i det man fyller 30 blir det normalt ikke utseendet man er født med som er det viktigste, men hvordan du har tatt vare på kroppen din. Folk som er naturlig pene kan ha levd en usunn livsstil med festing og røyking og overspising, og dersom denne personen har fått mye rynker og lignende og samtidig blitt overvektig, vil en mindre pen person som har mindre rynker og er bra trent være mye mer pen i objektiv forstand.

Poenget med denne artikkelen er ikke å skape et kroppspress eller lignende. Poenget er bare å gjøre deg klar over at det er utrolig mye du kan gjøre for å gjøre deg til en sunnere, kjekkere og eller mer attraktiv person.

Du trenger ikke gjennomgå behandlinger med Botox eller lignende. Dette er ikke nødvendig for å være attraktiv, slik mange dessverre tror. Det eneste du trenger er et velbalansert kosthold, hvor du tar godt vare på din egen kropp. Fysisk trening vil også være veldig bra.

Legg også merke til alle de andre artiklene vi har skrevet på denne siden om hvordan personligheten din alltid vil være det aller viktigste. Slikt sett vil det utseendet man er født med ha enda mindre å si, all den tid hvem du er i stor grad kommer til å bestemme hvem du vil ende opp med.

Derfor må du aldri gå i den fellen å tro at du ikke er “pen” nok til å lykkes i datinglivet. Dette er bare noe vi sier oss selv som kan være med på å forsterke dårlig selvtillit og lignende.