Er Tai Lopez en svindel?

By PW / September 6, 2016

Det siste året har karakteren Tai Lopez dukket opp overalt på nettet. Du ser han på Youtube, Snapchat, Facebook, etc. Han er en selvlagd millionær som mener han har funnet nøkkelen til hvordan man best mulig skal leve et godt liv. Det dreier seg i følge han å balansere de fire pilarene “health, wealth, love and happiness”. Men er Tai Lopez en svindel?

Tai Lopez har på kort tid blitt ekstremt populær. Han har over 1 million medlemmer av bokklubbem hans og rundt 600 000 følgere på Youtube og Facebook.

I kjølvannet av Tai Lopez sin økende populæritet stiller flere stiller spørsmålet “er Tai Lopez en svindel?”. Mange mener han egentlig er fattig og at kun er interessert i å få deg til å kjøpe internettproduktene hans så han selv kan bli rik. Er det for godt til å være sant at du kan bli rik, få god helse, bli likt og bli lykkelig ved å følge rådene hans?

Et av hovedproduktene til Tai Lopez er programmet hans 67 steps. Dette er et videokurs hvor Tai Lopez selv snakker om 67 viktige lærdommer han selv har lært gjennom livet.

Ved å balansere helsen din, pengene dine og ditt sosiale liv vil du kunne nå et sted som han kaller eudaimonia. Dette er bare et fancy ord for hva Tai Lopez kaller det gode liv.

Tai Lopez illustrerer hvert poeng med personlige livshistorier eller innsikter som han har fått ved å lese bøker.

Og han har lest ganske mange.. (5000+)

Er Tai Lopez en svindel?

For å sjekke om programmet var verdt å se på så jeg på det selv.

Svaret er at programmet er gull. Du kan faktisk lære utrolig mye av programmet hans 67 steps. Ut fra nøye gjennomarbeidet programmet må svaret på spørsmålet “er Tai Lopez en svindel?” være nei.

Under følger noen få av lærdommene Tai Lopez snakker om. Han går naturligvis mye mer i dybden og forklarer bedre enn det vi har tid til her.

1. Vær tilpasningsdyktig

Dette steget er basert på evolusjonsteori. Konseptet er at det er personen som er best tilpasset miljøet sitt som vil overleve. Det gode livet kommer ikke til en person som ikke klarer å tilpasse seg.

En person som bare har statiske evner vil aldri kunne bli suksessfull i et dynamisk miljø. Se etter endringer i trender og bruk disse til din fordel.

For å kunne tilpasse deg best mulig må vi forstå at ikke alt er svart eller hvitt. Det er alltid forskjellige synspunkter og meninger som ikke stemmer 100% av tiden.

2. Vær ydmyk

Alle har mye kunnskap vi kan lære av. Vi burde være ydmyke nok til å skjønne at vi kan lære mye fra, til og med de vi anser som mindre smarte enn oss.Finn folk som har oppnådd mer suksess enn oss og lær fra disse.

Det er to typer ydmykhet, indre ydmykhet og ytre ydmyket. Ytre ydmykhet er hvor ydmyk du på utsiden ser ut til å være, mens indre ydmykhet er hvor ydmyk du egentlig er.

De fleste har ytre ydmykhet, men lite indre ydmykhet. For eksempel så er mange raske til å verbalt si at man er ydmyk ved for eksemepel “det er jeg ikke god på”. Men i realiteten så bruker man faktisk ikke tid på å faktisk lære av den andre personen og endre atferdsmønster. På denne måten vil det være vanskelig å lære deg ting.

Tai Lopez bruker Michael Jordan som eksempel på det motsatte. Michael Jorden var skikkelig eplekjekk på utsiden, men hadde utrolig bra indre ydmykhet. Trenerne hans pleide å si at hans beste evne var at det var utrolig lett å lære han nye ting. Han var ikke redd for å søke andres ekspertise eller å bli kritisert, og var rask til å endre atferdsmønster om dette måtte til.

3. Finn en mentor

Loven om 33% sier at vi burde bruke en tredjedel av tiden med folk som er over oss (mentorer), en tredjedel på folk som er på samme nivå som oss, og en tredjedel av tiden med folk som er under oss.

Å ha en mentor er ekstremt smart fordi du kan lære av all vidsommen de har akkumulert gjennom livet. Skaff deg en mentor innen alle områder av livet ditt.

4. Ignorer 99% av befolkningen

De flestes meninger er egentlig bare en refleksjon av sosial bias. Se på refferenaser og tegn på ekspertise før du hører på råd fra mennesker.

Ikke stol på råd om helse fra en som er overvektig.
Ikke stol på råd om penger fra en som alltid har lite penger.
Ikke hør på råd om ditt sosiale liv fra en som har få venner.
Velg personene du hører på nøye.

Mange folk tror de vet hva de snakker om men gjør det sjelden. Gå rett til de beste på de forskjellige områdene og ikke hør på råd fra de gjennomsnittlige.

Se på folk som har god helse og se på hva de spiser, hvordan de tenker og hvordan de trener. Se på folk som har mye penger og se hva hva de bruker penger på, hva de leser, hva de snakker om, hvor mye tv de ser på, etc.
Det samme med folk som har mange venner. Se på hvordan de behandler andre, kroppsspråket, hvordan de oppfører seg i selskaper, etc.

Finn folk som faktisk kan bevise det de sier og ikke bare tilfeldige folk som overhodet ikke aner hva de snakker om.

5. Grind it out

All bærekraftig suksess kommer fra “the grind”

Du har mindre sjanse til å vinne et lotteri enn du har å bli spist av en hai eller bli truffet av lynet. Til tross for dette kjøper utrolig mange mennesker lotteribiletter hver eneste dag.

Helse, rikdom og kjørlighet kommer ikke bare plutselig, men må være noe du gradvis jobber mot hverdag. Vi tror at andre har det lettere enn oss, men det har de ikke.

Det er lett å tenke at andre menneskers suksess er fra faktorer utenfor deres kontroll eller tilfeldigheter. Dette er fordi du aldri ser hvor mye de har jobbet, tvilt og lidd.

Tai sammenlikner dette med årstidene. Vi ser bare folk som er på sommeren av livet, hvor de høster det de har sådd. Vi ser ikke de lange timene de har brukt på å plante og planlegge på våren. Du kan ikke forvente å høste hvis du ikke har sådd noe.

6. Livslang læring

“Survival machines that can simulate the future are one jump ahead of survival machines that can only learn based on trial and error” – Richard Dawkins.

Tai legger mye vekt på hvor viktig det er at vi lærer hele livet. Ved å lære av andre er det mindre sjanse for at vi gjør feilen selv. På denne måten sparer vi tid. Hvis vi sløser bort tid vil vi etterhvert ikke ha noe igjen.

Dette kan man gjøre ved å lese så mange bøker som mulig. Tai selv leser en bok hver dag. Man lever til og med lengre av å gjøre dette kan det se ut som.

Tai anbefaler alle å bli en såkalt “rennesanse-mann”. Dette betyr å bli ekstremt spesialisert innenfor et område, men samtidig må du utvikle en viss kunnskap innenfor alle andre områder i tillegg.

7. Alltid eksperimenter

For å nå målene dine må du alltid eksperimentere innenfor alle områder av livet. Dette starter med den vitenskapelige metode. Du må:

– Stille deg selv et spørsmål.
– Gjør undersøkelser på hva som er svaret
– Lage en hypotese
– Teste hypotesen
– Observere
– Analysere
– Konkludere for å få andres mening.

8. Prioriter livet ditt

Du kan få mye du vil i livet men du kan ikke utrette alt. Derfor må du prioritere livet ditt. Dropp ting som var viktig for deg før men som ikke er viktig nå lenger. Det er viktig å si nei til tilbud du får som ikke er relevant for hvilke mål du ønsker å oppnå.

9. God nok er perfekt

Det er to typer personer i verden. Momentumbyggere og perfeksjonister. Momentumbygere er veldig impulsive og starter mange prosjekter som de ikke gjennomfører. Perfeksjonister bruker alt for lang tid, forsker for mye, starter ingen prosjekter, etc.

Prøv å identifiser hvilken av disse du er nærmest og prøv å forandre deg. Begynn å handle når du bare har 40% av informasjonen.

10. Vær modig

Det viktigste personlighetstrekket du kan ha er mot. Mot er som en muskle som du må trene for å utvikle. Å være modig betyr ikke at du må være modig hele tiden. Det er heller ikke å eliminere frykt. Det betyr å ta handling når du er mest redd eller har mest frykt. Noen ganger må du velge på hvilke områder du skal være modig og ikke. Ikke alle situasjoner trenger at du tar handling. Du må som alt annet prioritere.


Det som er skrevet om de forskjellige stegene her er naturligvis bare et veldig lite utdrag, og det er 57 flere steg hvor mange er enda mer givende enn disse. Grunnet Copyright tør jeg ikke skrive mer utdypende om de enkelte stegene her eller nevne de andre stegene. Det anbefales virkelig å se hele programmet med en gang hvis du ønsker å forbedre livet ditt i en positiv retning.

About the author

PW

Click here to add a comment

Leave a comment: