Nettdating har aldri vært så populært som det er nå. Datingformen har stadig blitt mer og mer akseptert og er ikke lenger tabu. Mens nettdating før var assosiert med raringer er det nå akseptert som en veldig god måte for å få seg en kjæreste eller en kort flørt.

I tråd med at nettdating har blitt stadig mer akseptert har det også dukket opp ekstremt mange datingsider i Norge, og verden for øvrig. Mange av disse er internasjonale, men enkelte er også kun norske. I denne artikkelen vil vi skrive litt forskjellig om hva du må gjøres for å lykkes på datingsider. I tillegg til dette vil vi skrive om hvilke datingsider vi synes er best. Vi vil skrive litt forskjellig om noen datingsider og komme med informasjon som kan være nyttig for at du kan gjøre et best mulig valg av datingside.

C-date

Bilderesultat for c-date logoC-date har brukere som er interessert i alle mulige slags forhold. Primært er imidlertid C-date mest kjent som den beste siden for uforpliktende dating. Her kan du finne alt fra en kort flørt til noe lengre og uforpliktende. Hele 350 000 nordmenn har så langt testet ut datingtjenesten. Det er rundt 50 % kvinner og menn som bruker tjenesten, slik at det er en god kjønnsfordeling.

For å bruke C-date må du registrere deg med navn. Registreringen er imidlertid helt gratis. I utgangspunktet er C-date gratis. Som alle andre datingtjenester får du imidlertid ikke fullt utbytte før du betaler en viss medlemssum. C-date er ikke den billigste datingsiden, men du får til gjengjeld valuta for pengene.

C-date er en god datingtjeneste som kan anbefales til de fleste. Er du ung og ute etter en flørt kan datingsiden særlig anbefales. Er du derimot eldre og/eller ønsker et mer langvarig forhold kan sider som Match, Singles50 og lignende være bedre alternativer. Det er selvfølgelig mulig og registrere seg hos flere for å se hvilken man liker best.

Match

Bilderesultat for match logo

Match.com er i motsetning til C-date for den som ønsker mer seriøse forhold. Match er en av de eldste datingsidene og har vært på markedet siden 2002. Siden den gang har datingsiden vært ledende innen nettdating.

I Norge har datingsiden omkring 300 000 medlemmer, hvilket gjør det til en av de største datingsidene i Norge. Rundt 45 % av medlemmene er kvinner og 55 % menn, slik at kjønnsfordelingen er relativt god.

For å bruke Match må du registrere deg med fullt navn og e-post. Registrering er helt gratis. For å bruke datingtjenesten fullt ut, må du i likhet med C-date betale en liten månedlig avgift.

Vi er veldig fornøyd med brukervennligheten til Match. Det er lett å sette opp en profil, og det er også enkelt og se og komme i kontakt med andre.

EliteSingles

EliteSingles er en datingside som først og fremst retter seg mot velutdannede og suksessfulle mennesker. Datingsiden fungerer slik at den matcher medlemmene sine ut fra en grundig personlighetstest, som har blitt utviklet av psykologer.

EliteSingles passer best for deg i alderen 30-50 som er ute etter et seriøst forhold med en annen intelligent person. EliteSingles har omkring 150 medlemmer i Norge, og mener selv dette består av 52 % kvinner og 48 % menn.

Vi opplever at datingtjenesten fungerer bra, og at personlighetstesten faktisk fungerer i forhold til at den matcher deg med andre mennesker det faktisk kan være aktuelt og dra ut på date med.

Det er helt gratis og registrere deg hos EliteSingles, men du må registrere deg med navn og e-post. Dersom du ønsker å benytte deg av datingtjenesten fullt ut, må du betale et visst månedlig beløp. EliteSingles er en av de dyrere datingtjenestene, slik at dette trekker noe ned. Likevel mener vi det er verdt det dersom du er på utkikk etter en partner, da EliteSingles fungerer relativt bra.

Academic Singles

Bilderesultat for academic singlesAcademic Singles ligner veldig på EliteSingles, da tjenesten primært retter seg mot velutdannede og vellykkede mennesker som er på utkikk etter en partner. Ifølge Academic Singles har datingtjenesten rundt 200 000 medlemmer i Norge. Av disse er 55 % kvinner og 45 % menn. Academic Singles har dermed omtrent likt medlemstall som EliteSingles.

Vi er veldig fornøyd med brukervennligheten til Academic Singles, da denne fungerer veldig bra. Vi synes nok at Academic Singles er noe bedre enn EliteSingles alt i alt, selv om datingsidene er veldig jevne.

Hos Academic Singles er det også helt gratis og registrere seg, men som de andre må du oppgi fullt navn og e-postadresse. Dette er jo egentlig en god ting, da dette fører til at det ikke er mange falske kontoer på siden, eller anonyme medlemmer. For å få fullt utbytte av datingsiden må du som de andre betale, men prisen er relativt rimelig. Du får dermed relativt mye for pengene hos Academic Singles.

Singles50

Bilderesultat for singles50Singles50 er en relativt ny datingtjeneste som er i rask vekst i Norge. Datingtjenesten er perfekt for deg som er i alderen 50+, da hovedformålet til datingsiden er å rette seg mot eldre brukere.

Singles50 benytter seg av en vitenskapelig personlighetstest for å introdusere deg for potensielle personer du kan passe sammen med. Vi opplever også at denne personlighetstesten fungerer relativt bra for å faktisk introdusere deg for mennesker du kan passe sammen med.

Singles 50 har over 60 000 medlemmer i Norge, og kjønnsfordelingen er relativt jevn. Datingtjenesten har dermed ikke fullt så mange brukere som mange av de andre datingsidene, men dette skyldes naturligvis at brukersegmentet er noe mindre.

Det er helt gratis og registrere seg hos Singles50, men dersom du ønsker å benytte deg av tjenesten fullt ut må du i likhet med de andre datingsidene betale et lite beløp. Prismessig er tjenesten rundt midt på treet.

Be2

Be2 er også en relativt gammel datingtjeneste som har vært der ganske lenge. Datingtjenesten hevder og ha over 300 000 medlemmer fra Norge, men for å være ærlige er vi ikke helt sikre på at dette stemmer. 57 % av medlemmene består av menn mens 43 % av medlemmene består av kvinner. Kjønnsfordelingen er dermed godkjent.

Be2 får deg til å gjennomføre en vitenskapelig personlighetsvurdering, i likhet med mange av de andre datingtjenestene. Etter dette blir du introdusert for personer du kan passe sammen med. Som de fleste andre datingtjenestene er det helt gratis og registrere seg hos Be2, men skal du faktisk få noen nytte av tjenesten må du betale en viss månedlig sum.

Vi synes Be2 fungerer helt greit, men vi har likevel enkelte kritiske bemerkninger til tjenesten. For det første opererer tjenesten med en liten åpenhet om prisnivået, og det er også mange som har hevdet at det ikke er mulig å melde seg ut av datingtjenesten uten at man må sende en fax til Brussel. Det har også vært mye snakk om falske kontoer og lignende. Slike rykter er naturligvis ikke fordelaktige for datingtjenesten, særlig da det er så mange andre alternativer man kan velge mellom.

Tinder

Tinder er en relativt ny datingside/dating app som virkelig har økt i popularitet. Omtrent en halv million mennesker i Norge er medlem på datingtjenesten. Kjønnsfordelingen er også relativt jevn. Tinder kan være et veldig godt valg for deg som ønsker en kort flørt og/eller en kjæreste. Brukervennligheten er veldig god, og det er også mulig å faktisk møte andre uten å måtte betale for et månedlig medlemskap.

Ulempen med Tinder er at appen ikke har et like seriøst preg som de andre datingtjenestene, da særlig sider som Match.com, Møteplassen eller Academic Singles. Grunnen til dette er at det er utrolig enkelt å melde seg inn hos datingtjenesten, slik at mange av medlemmene kun er der for å chatte, få bekreftelse, eller flørte, uten at de faktisk har noen intensjon om å møte andre.

Dette kan føre til at du som faktisk ønsker å møte noen på tinder kan ende opp med å kaste bort mye tid. Ifølge denne artikkelen på Sunnmørsposten har 50 % av brukerne på Tinder allerede kjæreste.

Selv om det altså er mulig å rette en del kritikk mot Tinder er det ikke til å benekte at datingappen kan være veldig god hvis du vet hvordan du skal bruke den. Du må bare tåle at mange ikke blir med deg på date, selv om det så ut som dere hadde en god tone.

Happn

Happn er en app som ligner veldig på Tinder, bare at appen ikke har like mange medlemmer som storebroren Tinder. Happn har en del medlemmer i Norge, selv om det er vanskelig å finne ut presist hvor mange.

På lik linje med Tinder er et stort pluss med Happn at du kan komme langt ved å ikke betale en månedlig utgift.

Happn ligner på Tinder ved at det er veldig enkelt og registrere seg slik at mange av brukerne som er der ikke er like seriøse. Dette er selvfølgelig en ulempe, særlig for deg som er ute etter et seriøst forhold.

I likhet med Tinder har Happn mest unge brukere, og passer best for deg som er under 30. Det er likevel mulig å benytte seg av tjenesten dersom du er eldre, men da kan kanskje sider som Match, Møteplassen eller EliteSingles passe like bra.

Fordelen med apper som Tinder og Happn er at du enkelt kan teste dem ut og se om det er noe for deg uten å måtte betale eller være redd for at profilen din ikke forsvinner fra datingsiden. Slik sett kan begge disse tjenestene anbefales.

Møteplassen

Møteplassen ble startet helt tilbake i sommeren 2001, og er en helnorsk datingside. Siden den gang har flere tusen single mennesker funnet kjærligheten via nettsiden, i hvert fall i følge siden selv. møteplassen er både et sted hvor du kan søke en kort flørt eller lete etter en mer seriøs kjæreste.

Møteplassen har over 140 000 aktive medlemmer i Norge og Sverige. Av disse er 48 % kvinner og 52 % menn. Kjønnsfordelingen er dermed relativt jevn. Over 90 % av medlemmene er over 25 år. Dermed passer møteplassen i motsetning til Tinder og Happn for deg som er litt eldre. Du må være over 18 år for å bli medlem.

På Møteplassen kan du opprette en personlig profilside, hvor du presenterer deg selv med tekst og bilder. Du kan også besøke profilsidene til andre single, se på bildene deres og lignende.

Møteplassen har både en betalt og gratis tjeneste. Som alltid er det gratis og registrere seg, men dersom du skal ha fullt utbytte av tjenesten må du betale noe. Alt i alt synes vi Møteplassen fungerer relativt bra, selv om sider som Match og Academic Singles kan være like gode.

Oppsummering

Det er viktig å presisere at dette bare er noen av de utrolig mange datingsidene som eksisterer der ute. Det finnes datingsider for de fleste nisjer og interesser, slik som også for eksempel kristendate, turvenn eller thaidating. Det finnes også andre generelle datingsider der ute.

Uansett er det viktig å presisere at du ikke er nødt til å bare prøve en. Siden det er gratis og registrere seg er en god mulighet å registrere seg hos flere og prøve flere før du bestemmer deg for en spesiell datingside som du ønsker å betale for.

Det er generelt vanskelig å si en datingside som er best, da dette vil variere helt i forhold til hvilke preferanser du har eller ikke. Vi mener imidlertid at de fleste datingsidene som vi har presisert i denne artikkelen er relativt gode, selv om vi selvfølgelig ikke kan garantere at alle blir fornøyd ved å benytte seg av dem. Skal du finne den helt riktige blir du nok som nevnt nødt til å teste flere.

Hvordan lykkes på en datingside?

For å lykkes på en datingside er det primært to ting du trenger. For det første må du ha gode bilder, og for det andre må du kunne skrive til den andre parten slik at vedkommende får lyst til å møte deg. Av disse to er bildene de desidert viktigste.

Bilder

Når det kommer til bildene er det viktig at du tar bilder av deg selv hvor du ser fysisk pen ut, og også med ansiktsuttrykk som er tiltrekkende. Du ønsker å ha et ansiktsuttrykk og kroppsholdning som uttrykker varme og selvsikkerhet, samtidig som at bildet også er et bra bilde av deg med tanke på utseendet. Pass på at du har stelt hår og skjegg godt, og at du er godt kledd. Det samme gjelder for kvinner, utenom skjegget.

Når det kommer til bildene er det også viktig at bildet er i høy oppløsning og at det er tydelig hvem du er. Unngå bilder av deg selv alene hjemme, men ta bilder i fine omgivelser som uttrykker at du er en sprek og opplevelsesrik person. Unngå bilder med ekskjæresten, barn og lignende. Man ønsker primært og se bilder av deg, men bilder sammen med venner eller lignende kan være greit hvis du er en viktig del av bildet.

Samtale

Når det kommer til hva du skal skrive er det normalt bare å åpne med “Hei, du så ut som en spennende person” eller lignende. Som oftest er det bildene dine som vil avgjøre om vedkommende vil svare på dette uansett. Videre gjelder det å virke normal, men samtidig ikke for kjedelig. Du kan ikke kun spørre om hva personen jobber med eller lignende, du er nødt til å piffe opp samtalen noe. Fortell om et kult sted du har lyst til å reise, eller om kajakkturen du var på i helgen. Finner dere felles interesser er dette ofte noe som fungerer veldig bra.

I forhold til når du skal spørre den andre personen ut på date gjelder det å ikke være for desperat, samtidig som at du ikke kan vente for lenge slik at den andre personen blir lei. Her gjelder det å finne den gylne middelvei. Som oftest vil du merke dette selv, særlig etter litt prøving og feiling. Foreslå noe enkelt, som en kaffedate, en øl eller en tur i parken.

Til slutt gjelder det å presisere at du som oftest må snakke med en del før du faktisk får avtalt og møtt en person på date. Takler du ikke dette er ikke nettdating noe for deg. Men dersom du gjør det riktig kan kjærlighetslivet ditt virkelig blomstre ved hjelp av de rette datingsidene.