Vi leser av og til folk skrive at nettdating er teit, umulig, pinlig og lignende. Som oftest er dette hevdet av folk som enten aldri har drevet med nettdating eller som ikke var noe god på nettdating. Sannheten er at nettdating virker, og at dette er en god måte å finne seg en kjæreste eller en kort flørt på.

Uansett er det viktig å presisere til alle lesere at det aldri har vært flere gode grunner for å begynne med nettdating enn nå. Vi skal i denne artikkelen nevne 6 overbevisende grunner for at du burde begynne med nettdating så fort som mulig. Dersom du ønsker en komplett guide til nettdating kan du lese om dette her.

Nettdating er ikke lenger tabu

Før var gjerne nettdating litt kleint å drive med, fordi så få gjorde det. Nettdating var enten assosiert med litt halvcreepy mennesker som hadde forskjellige merkelige seksuelle preferanser. Denne tiden er imidlertid forbi. Nettdating har aldri vært mer akseptert enn det er nå. Særlig har fremveksten av nye datingapper som Tinder eller Happn bidratt til dette.

Dersom du er en del av den yngre generasjonen er det ikke sjelden folk sitter åpent på en dating app foran venner og bekjente. Du trenger altså ikke lenger være bekymret for hva folk måtte tenke om deg dersom de fant ut at du drev med nettdating, det er ingen som reagerer på dette lenger.

Nettdating er mer populært enn noensinne

I tillegg til at nettdating ikke lenger er tabu er det også mer populært enn noensinne. Dette fører til at utvalget blir mye bedre. Jo flere mennesker som benytter seg av nettdating, jo større er sannsynligheten for at du får møtt en del mennesker derfra.

Før var det gjerne også slik at utvalget på forskjellige datingsider eller dating apper var ganske dårlig. Nå som nettdating har blitt mer akseptert og populært finnes det mange normale, attraktive mennesker omkring på de forskjellige datingsidene. Sannsynligheten for å møte en person du synes er attraktiv er altså høy.

Det eksisterer flere datingsider enn noensinne før

I tråd med at nettdating har blitt stadig mer populært har det også dukket opp en rekke forskjellige datingsider eller dating apper. Dette gjør at det finnes mange forskjellige alternativer for deg som ønsker noe spesielt eller bare ønsker å prøve ut forskjellige sider eller apper.

For deg som ønsker en rask flørt kan for eksempel sider som C-date og Tinder være aktuelle. For deg som ønsker en mer langvarig partner kan sider som Match, EliteSingles og også Tinder være mer aktuelle. Dette er bare noen få av mange muligheter. I tillegg til dette finnes det en rekke spesialsider som for eksempel KristenDate (dating for kristne) eller Singles50 (dating for eldre).

Folk har lyst til å møte andre via nettdating

Det hjelper jo ikke benytte seg av nettdating dersom de andre som er der kun er der for å skrive men ikke møte noen. Slikt kan det i noen tilfeller være på Tinder, der en del kun er der for å få bekreftelse på utseendet sitt.

I det store og hele synes det uansett som om de fleste som benytter seg av nettdating ønsker å faktisk gå ut på en fysisk date. Dette bekreftes også av forskjellige undersøkelser gjort rundt omkring i landet. Det er utrolig mange som årlig møtes på en fysisk date via nettet, og det er ingen grunn til at ikke du kan være en av disse.

Det er mange ressurser for hvordan du kan bli god

Nettdating kan være vanskelig. Primært må man ha gode bilder og være god til å skrive til den andre parten. Så vanskelig er det altså ikke, det er jo primært bare to ting du må mestre. Heldigvis for deg er det mulig å både lære å ta gode bilder samt å skrive slik at den andre personen vil møte deg på en date.

Før i tiden var dette ofte vanskeligere siden du ikke hadde noen ressurser som fortalte deg hvordan du kunne lære de forskjellige tingene. Slik er det ikke lenger, og det eksisterer utrolig mange ressurser for hvordan man kan bli god på nettdating. Denne siden er en start, men det er bare å ta et raskt søk på for eksempel “how to take good Tinder photos” eller “how to write when you date online”. I disse tilfellene vil du få utrolig mange resultater som du kan undersøke.

Det er altså ingen gyldig unnskyldning dersom du ikke begynner med nettdating fordi du ikke vet hva du skal gjøre.

Mange har fått kjæreste via nettdating

Mange tenker at nettdating ikke er noe for dem, fordi de er ute etter noe langvarig og ikke bare et one night stand eller en kort flørt. Da er det viktig å presisere at nettdating ikke bare er for dem som ønsker en kort flørt, men også for dem som ønsker seg noe mer langvarig.

Det er ikke uvanlig at man møter på par som har blitt sammen via dating apper som Tinder, Happn eller lignende. Dette har blitt mer og mer vanlig, og kommer også til å stadig bli enda mer normalt i fremtiden.