En date kan gå alle veier. Enten har dere utrolig god kjemi, utrolig dårlig kjemi, eller så går det helt midt på treet. Men det verste av alt er kanskje en date hvor det bare føles pinlig, enten fordi man ikke har noe å snakke om, gjør noe kjedelig, eller rett og slett åpenbart bare ikke passer sammen

Uansett hvordan kjemien mellom dere kan bli er det flere ting du kan gjøre for å legge ting til rette for at den blir så bra som mulig. Vi vil i denne artikkelen nevne 7 ting du kan fokusere på for å unngå klein stemning på date.

Velg en spennende aktivitet

Den sikreste måten for å unngå klein stemning på date er kanskje å velge riktig aktivitet. Dette kommer helt ann på hvor erfaren du er innen dating, men dersom du har litt problemer med small talk kan det være greit å velge en aktivitet der det skjer mye. Den største grunnen til at det oppstår klein stemning på date er fordi man går tom for ting å snakke om. Dersom du velger en aktivitet der dere for eksempel opplever noe eller går en tur, vil det hele tiden skje nye ting som dere kan snakke om.

Det er likevel viktig å ikke undervurdere den klassiske kaffedaten på kafe, eller øldaten på en bar. Dette er utrolig gode datingaktiviteter. Imidlertid kan det være en ide å velge disse øvrige dateforslagene dersom du ofte sliter med at det blir mye stillhet og klein stemning på date. Ofte kan dette være en særlig gode ide dersom dere har møttes via en datingside, hvor man ofte har lite å snakke om da man ikke har noen felles historie.

Øv deg på small talk

Som sagt er kanskje den største grunnen til at det oppstår klein stemning på date at man ikke har noe å snakke om. Dersom du føler at du ikke er en god small talker vil derfor den sikreste måten å unngå klein stemning på date være å øve seg på nettopp dette.

Å bli god på small talk kan nemlig læres, som alt annet. Dette tar tid, og man kan bare bli god på dette ved å dra på en del dater, eller alternativt øve seg på venner og bekjente.

Det er likevel en del triks du kan bruke for å bli bedre ganske fort. Det viktigste prinsippet er nok kanskje at du må prøve å fjerne angsten for at dere ikke har noe å snakke om helt fra tankene dine. Problemet er ofte at man underveis i daten begynner å bekymre seg for dette, og da forplanter dette seg i hodet ditt og tar fokuset ditt vekk fra samtalen. Dette vil bare føre til at du hindrer tankene dine å fly fritt og dermed ikke klarer å komme på noe nytt å snakke om.

Det viktigste er nok å prøve å fokusere på hva den andre parten snakker om, og stille spørsmål videre derfra. Som oftest vil den andre parten nevne utrolig mange ting, som du kan bruke til nye samtaleemner. Ved å benytte denne metoden går du egentlig aldri glipp av ting å snakke om.

Fokuser på å ha det gøy

Problemet til mange når de er på date er at de er nervøse. Dette er selvfølgelig helt naturlig. Det er likevel viktig å presisere at det egentlig ikke er noe å være nervøs for. Det kan ofte hjelpe å ikke tenke over at du skal oppnå noe resultat med daten. Dersom fokuset kun er på å møte en annen person og ha det skikkelig gøy for en ettermiddag/kveld vil det som oftest bli enklere og ikke bli så nervøs.

Alt i alt er det jo dette som er formålet med daten også; å kose seg. Det er ingenting å være redd for, og den andre personen er sannsynligvis like nervøs som deg.

Husk at den andre også ønsker at daten skal lykkes

Av og til kan det virke som om mange tenker at en date er et slags jobbintervju, hvor man må imponere den andre parten og gjøre et godt førsteinntrykk. Det er jo ikke slik det er i det hele tatt. Den andre parten er som nevnt like nervøs som deg. I tillegg til dette har jo den andre parten sagt ja til å bli med på daten. Dette innebærer at personen har lyst til å møte deg, og naturligvis også ønsker å gjøre et godt inntrykk og at daten skal gå bra.

I tillegg til dette er det viktig å huske på psykologien bak dette. Personen bruker tiden sin på å dra på date med deg, og ønsker alene at denne tiden ikke skal være bortkastet. Derfor er det ikke slik at det er et jobbintervju, men et møte hvor begge parter ønsker å gjøre et godt inntrykk og at daten skal bli bra.

Det er viktig å huske på dette for å unngå å bli nervøs, hvilket er det viktigste du kan gjøre for å unngå at det oppstår klein stemning på daten.

Daten trenger ikke vare evig

Ofte er det slik at man har det veldig gøy for en periode, og så dabber ting litt av og man blir for eksempel sliten eller får mindre ting å snakke om. Dette er jo helt naturlig, og skjer også når man er sammen med venner og familie.

Dersom du føler at dette begynner å skje, og dere har vært sammen en stund, er det fullt mulig å avslutte daten. Særlig trenger ikke første daten å vare så veldig lenge, spesielt hvis dere bare tar en kaffe eller lignende. Rundt 1,5 time er ofte mer enn nok til å finne ut om man ønsker å møtes igjen eller ikke.

Ofte kan det ha motsatt effekt å dra ut daten veldig lenge, da begge parter kan begynne å kjede seg og at daten i sin helhet blir litt mindre spennende.